سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ |۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 3, 2024
رحیمی

حوزه/ وزیر دادگستری با بیان اینکه با تعامل سه قوه می‌توانیم مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم، گفت: اخیرا با پیشنهاد معاون اول قوه قضاییه کارگروهی از معاون اول رئیس جمهور، نایب رئیس اول مجلس، معاون اول قوه قضاییه و وزرا تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، امین حسین رحیمی، امروز در نشست مشترک نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان قوه قضاییه که با حضور روسای دو قوه به مناسبت سالروز گرامی‌داشت شهادت آیت الله سیدحسن مدرس (ره) و روز مجلس برگزار شد، با تبریک هفته مجلس به نمایندگان اظهار کرد: اصل ۱۶۰ قانون اساسی راجع به تعامل قوا است، با اینکه هر سه قوه از هم مستقل و وظایف و اختیارات آنها مشخص است، اما تعامل و همکاری آنها باید منتج به خدمت مردم و رضایتمندی آنها شود.

امروز کشور با مشکلات اقتصادی مواجه است

وی با بیان اینکه روز گذشته جلسه تعاملی دولت و نمایندگان مجلس برگزار شد، عنوان کرد: در این جلسه موضوعات مهم اقتصادی مطرح شد. همه می‌دانیم امروز کشور با مشکلات اقتصادی مواجه است و همگی باید تلاش کنیم تا این مشکلات حل شوند، چرا که دولت به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست و دولت و قوه قضاییه نیز به تنهایی نمی‌توانند در این زمینه موفق باشند، لذا با تعامل سه قوه می‌توان این معضل ملی را حل کرد.

جلسات رئیس قوه قضاییه با مجلس یازدهم و دوازدهم بی‌سابقه بوده است

وزیر دادگستری با بیان اینکه با تعامل سه قوه می‌توانیم مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم، گفت: اخیرا با پیشنهاد معاون اول قوه قضاییه کارگروهی از معاون اول رئیس جمهور، نایب ریس اول مجلس، معاون اول قوه قضاییه و وزرا تشکیل شده است. از زمانی که حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای ریاست قوه قضاییه را بر عهده گرفتند دیدگاهشان تعامل حداکثری با مجلس و دولت بود. جلسات رئیس قوه قضاییه با مجلس یازدهم و دوازدهم بی‌سابقه بوده است.

روند همکاری قوه قضاییه با مجلس دوازدهم

وی با اشاره به روند همکاری قوه قضاییه با مجلس دوازدهم گفت: اخیرا با همکاری روسای دو قوه قضاییه و مقننه، تفاهمنامه‌ای نوشته شده و کارگروه‌های استانی با حضور روسای کل دادگستری، معاون رئیس کل دادگستری به عنوان رابط تشکیل شده که این کارگروه‌ها در مجلس یازدهم نیز بکار گرفته می‌شدند و برکات زیادی داشتند. در این دوره مجلس، کارگروه مرکزی با ترکیب مناسب تری تشکیل شده و راه‌اندازی کارگروه نیز تخصصی پیش بینی شده و بناست کارگروه‌های استانی فعال‌تر عمل کنند.

وزیر دادگستری خاطر نشان کرد: در دوره قبل و این دوره مجلس، جلساتی که رئیس قوه قضاییه با مجلسی‌ها داشت، بی‌سابقه بوده است. رئیس قوه قضاییه در دوره قبل با اعضای همه کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های جلسه داشت و در مجلس فعلی نیز با اعضای ۴ کمیسیون دیدار داشت و جلسات معاون اول قوه قضاییه با نمایندگان ۶ استان و مجمع نمایندگان اقلیت‌های دینی هم تشکیل شده است.

رحیمی با اشاره به آسیب‌شناسی که در رابطه با عملکرد مجلس یازدهم انجام شده تا مشخص شود تعاملات دو قوه در کجا مشکل داشته است، گفت: در پی بررسی‌ها مشخص شد، این تعامل در استان‌ها و شهرستان‌ها مشکل دارد، لذا معاون اول قوه قضاییه به تمام روسای دادگستری‌ها تذکر داد که اگر نمایندگان مطلبی داشتند مورد توجه قرار گیرد.

وزیر دادگستری با اشاره به جلساتی که با حضور وی و مدیرکل امور مجلس قوه قضاییه در استان‌ها تشکیل می‌شود، نیز گفت: تاکنون به ۴ استان سفر کردیم و جلساتی را با حضور نمایندگان و مدیران ارشد قضایی آن استان برگزار و مشکلات استانی بررسی شده است که جلسات مفیدی بوده و این روند ادامه دارد.

نمایندگان در دسترس‌ترین مسئولان هستند

وزیر دادگستری با اشاره به اینکه نمایندگان در دسترس‌ترین مسئولان هستند و معمولا مردم به آنها مراجعه می‌کنند، گفت: گاهی اشخاص از نمایندگان تظلم خواهی می‌کنند و از سوی دیگر قضات نیز مستقل هستند، اما با تدبیری که صورت گرفته تا نمایندگان ارتباط‌شان با روسای دادگستری و دادستان‌ها برای رفع مشکلات قضایی مردم بیشتر باشد، قطعا مطابق محتویات پرونده و براساس قانون و بدون هیچ ملاحظه‌ای، این درخواست‌ها پیگیری می‌شود.

دفتر قوه قضاییه در مجلس دایر و فعال است

رحیمی با اشاره به اینکه دفتر قوه قضاییه در مجلس دایر و فعال است، گفت: در جلساتی که اخیرا نماینده‌های کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های سیاسی با رئیس قوه قضاییه داشتند و همچنین در جلسات معاونت اول قوه قضاییه با نمایندگان مجلس داشتند، موضوعاتی درباره اسناد وقفی مردم، تغییر کاربری‌ها و ده‌ها مسئله دیگر مطرح شده که نیازمند انجام کار کارشناسی است و هرچه سریعتر باید این کارگروه‌های تخصصی تشکیل شود و این موضوعات مورد رسیدگی قرار گیرند تا سایر مشکلات از جمله پرونده‌های کثیرالشاکی که قوه قضاییه نیز در شکل‌گیری آن‌ها نقشی ندارد، مورد رسیدگی واقع شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha